Skoči do osrednje vsebine
Republika Slovenija
Občina Celje
Občina Dobrna
Občina Štore
Občina Vojnik

prometni znaki Natisni

03. maj 2023 ob 08:15
Področje: Promet  |  Ureja: Mestna občina Celje


Skoraj osem mesecev je minilo o vašega odgovora, stanje pa je še vedno nespremenjeno. Zanima me, koliko časa je pri vas potrebno za vrnitev dveh prometnih znakov na staro mesto in namestitev ene dopolnilne table.

Lep pozdrav!


1. Na križišču Ljubljanske ceste in Gledališkega trga (pri trgovini Tosama) je bil iz smeri Narodnega doma na zidu stavbe pritrjen drog s prometnima znakoma: eden je voznike obveščal, da so na prednostni cesti, drugi je prepovedoval zavijanje desno proti gledališču zaradi enosmerne ulice.
Pred časom se je drog z obema znakoma (sam ali s pomočjo) znašel na tleh, kjer je ležal nekaj tednov, nato pa so ga, verjetno pristojni, odstranili.
Droga zdaj ni in tudi prometnih znakov ne.
To pomeni, da voznik, ki pelje iz smeri Narodnega doma, ne ve, da je na prednostni cesti, zato misli, da ima skladno s pravilom desnega prednost tisti, ki pripelje od gledališča, ta pa ima znak, da prihaja na prednostno cesto. Tako lahko čakata eden drugega. Za domačine, ki vozimo "na pamet", to sicer ni težava, je pa zadnje čase v mestu veliko tujcev, ki se ob tem težko znajdejo. Zato predlagam, da se drog s prometnima znakoma čimprej vrne na staro mesto.

2. Druga nedoslednost je v Vodnikovi ulici, ki je sedaj v celoti enosmerna z izjemo kolesarjev, za katere je zarisana kolesarska steza, ki jim omogoča vožnjo tudi od gledališča proti Stanetovi ulici.
Nasproti bivše ekonomske šole je nameščen znak, ki prepoveduje promet v eno smer, z dopolnilno tablo za kolesarje. Na polovici Vodnikove ulice za križiščem s Kocbekovo ulico je še enkrat enak znak, vendar tokrat brez dopolnilne table. Kolesarji, ki se peljejo mimo znaka naprej, torej kršijo predpis, čeprav imajo zarisano kolesarsko stezo.

Hvala, ker ste tole prebrali, še bolj pa bom vesel, če boste obe zadevi uredili.


Odgovori (1)
30. avgust 2022 ob 10:10
Hvala za opozorilo. Naročili smo ponovno postavitev obstoječe prometne signalizacije na Ljubljanski cesti. Na vodnikovi cesti bo dodana tabla za kolesarje.


Odgovori (1)

05. maj 2023 ob 12:50


 Pozdravljeni!

Vzdrževalca prometne signalizacije smo obvestili o manjkajočem znaku. Na Ljubljanski cesti bo ponovno nameščen  prometni znak za prepoved zavijanja desno. Znak za prednostno cesto ni potreben.

 Prometni znak, dopolnilna tabla za dovoljeno vožnjo kolesarja enosmerni del Vodnikove ulice bo nameščen.  

Lep pozdrav